Gemeente Midden-Drenthe communiceert met burgers via chat en WhatsApp van Livecom

De gemeente Midden-Drenthe zet chat en WhatsApp in voor de communicatie met haar inwoners en bezoekers. De gemeente wil graag open staan voor nieuwe technologieën om inwoners beter van dienst te zijn. In dat kader heeft gemeente Midden-Drenthe gemeend gehoor te geven aan de groeide behoefte van burgers om het eenvoudiger te maken via diverse kanalen te communiceren met het KCC. Daarom heeft de gemeente besloten om naast telefonie ook chat en WhatsApp in te zetten bij het contact met haar inwoners.

Verwachtingen

De gemeente Midden-Drenthe maakt voor de communicatie tussen medewerkers en burgers al jaren gebruik van telefonie, email en chat in de klantcontactomgeving. Reeds in 2009 maakte Gemeente Midden-Drenthe gebruik van de chat applicatie van Livecom. De verwachting van de gemeente is dat dit verkeer niet zal afnemen maar als mensen WhatsApp gaan gebruiken het totale verkeer zal toenemen en hierdoor de gemeente beter bereikbaar zal worden voor allerhande soorten vragen en meldingen. Doordat je met chat applicaties meerdere chats tegelijk kan behandelen en Livecom instaat is de chat en WhatsApp te “blenden“ in 1 applicatie kan de gemeente meer mensen helpen. WhatsApp als dienstverleningskanaal staat voor veel KCC’s erg in de belangstelling door de laagdrempeligheid van het kanaal en de aansluiting bij de tijdgeest. Een hechte relatie met burgers en een snelle, duidelijke en makkelijke dienstverlening worden erg gewaardeerd door de inwoners

Partnership

Sales manager Davey Martowidjojo van Livecom International is trots op de samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe. “We zien dat onze insteek door samen met het KCC aan de knoppen te draaien dat hierdoor een echt partnership ontstaat en we ontvangen hierdoor veel waardevolle feedback van de KCC-medewerkers. Deze feedback stelt ons in staat onze systemen nog beter te maken. Door de voortrekkersrol van Gemeente Midden-Drenthe en Gemeente Den Haag volgde ook Gemeente Dordrecht, Gemeente Sliedrecht al snel in hun voetsporen. Door de kanalen chat en WhatsApp in te zetten zijn deze gemeenten instaat samen met Livecom een nieuwe brug naar de burger te slaan.

< Terug naar blog