Werken met Livecom: de concrete voordelen

Een nieuw klantcontactsysteem omarmen, dat doe je niet elke dag. Welke verbeteringen zou je ervaren als je met Livecom in zee ging? Hieronder hebben we de 6 voornaamste voordelen voor je op een rij gezet.

1. Efficiënter werken

Iedere manager heeft de ambitie meer te bereiken, soms noodgedwongen met minder mensen. Maar een lager serviceniveau wordt door de huidige consument niet meer geaccepteerd. Hoe ga je deze uitdaging aan?

De oplossingen van Livecom stellen jouw team in staat om efficiënter dan ooit te werken. Gebruik onze alles-in-één applicatie om meerdere klantcontactkanalen – chat, WhatsApp, e-mail, call – gemakkelijk te bedienen zonder het overzicht te verliezen.

We beantwoorden nu 95% van al onze customer support mail binnen 24 uur. Bezoekers vinden zelf eenvoudig het antwoord. En komen ze er niet uit, dan bieden we direct live chat aan. Geweldig!

CRM Manager Typhone

Met het toenemen van het aantal chats nam de druk op zowel het telefonie- als het e-mailkanaal af.

Projectmanager Voorlichting Hogeschool Rotterdam

2. Meer conversie

Het momentum pakken, daar draait het om bij sales. Chat is een uitstekend contactkanaal om potentiële klanten van dienst te zijn op het moment dat ze je hulp of advies nodig hebben. Bovendien schept alleen al de aanwezigheid van een chatbutton het vertrouwen dat je er voor hen bent. Kortom, met chat verlaag je de drempel tot aankoop aanzienlijk.

Je kunt het initiatief bij de online bezoekers leggen door te reageren op door hen geïnitieerde chats (reactieve chat). Maar je kunt ook een stapje verder gaan door chatgesprekken zelf te starten met bepaalde bezoekers, die op basis van hun online gedrag en geschiedenis voldoen aan de door jullie zelf gestelde criteria (proactieve chat). Livecom biedt beide chatmodules al jaren aan.

Ruim 10% van de chattende bezoekers gaat over tot aankoop.

Webshop Marketeer Manutan

Maar liefst 15% van de chattende bezoekers boekt uiteindelijk een vakantie bij ons.

IT Directeur Bizz Travel

3. Hogere klanttevredenheid

Klanten hebben vragen. De wijze waarop je als bedrijf deze vragen afhandelt, bepaalt hoe tevreden ze zijn – en tevreden klanten komen terug. Het begint met een goede FAQ op je website, die online bezoekers in staat stelt zelf snel de informatie te vinden die ze zoeken.

Vervolgens is het zaak om verschillende contactmogelijkheden aan te bieden, zodat jullie klanten via het door hen gewenste kanaal hun vragen kunnen stellen. En dan is het aan jou om die vragen snel en volledig te beantwoorden. Alle Livecom-modules dragen bij aan het bereiken van een hoge klanttevredenheid.

Ziggo’s hoger doel is om een duurzame en tevreden relatie te onderhouden met zijn klanten - ook online. Service via chat hoort hier absoluut bij.

Channel Manager Sales Ziggo

Uit ons klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat klanten deze vorm van ondersteuning erg op prijs stellen.

IT Directeur Bizz Travel

4. Meer inzicht voor managers

Als manager heb je bepaalde doelstellingen, die je pas kunt bereiken met de juiste inzichten. Om jouw team gericht te sturen, biedt Livecom uitgebreide rapportages, statistieken, analyses en exportmogelijkheden.

Weet precies wat er speelt: per kanaal, per medewerker, noem maar op. Zo optimaliseer je de effectiviteit en efficiency van je team, en onderbouw je de business cases voor bijvoorbeeld nieuwe investeringen op het gebied van klantenservice.

De kracht van Livecom ligt niet alleen in het maken van een goed klantcontactplatform, maar begeleiden je tijdens het gehele traject van implementatie, training tot na de live-gang

Manager Consumer Relations Douwe Egberts

De chatgesprekken geven ons nog meer inzicht in wat er bij onze klanten speelt, en hoe we nog servicegerichter kunnen zijn.

Productmanager City Box

5. Gebruiksvriendelijke tool

Voor jou als manager is het belangrijk dat jouw klantenservice-medewerkers positief zijn over de tools waarmee ze hun werk moeten doen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat tevreden agents een hogere klanttevredenheid realiseren.

Daarom zijn de oplossingen van Livecom bijzonder gebruiksvriendelijk voor de daadwerkelijke gebruikers: de agents die ermee werken. No-nonsense, webbased, intuïtief: met Livecom kan je meteen en overal aan de slag.

Livecom heeft een zeer gebruiksvriendelijke chatapplicatie die de agents snel onder de knie hebben. Iedereen is er erg enthousiast over.

Channel Manager Sales Ziggo

Livecom is een simpele, gebruiksvriendelijke applicatie met een prima interface. Na amper een uurtje technische instructie konden onze vrijwilligers aan de slag.

Directeur Telefonische Hulpdienst Utrecht

6. Begeleiding door experts

Het implementeren van een nieuw klantcontactsysteem is een flinke eerste uitdaging; het blijven optimaliseren van je klantcontact is de volgende. Om alles uit zo’n systeem te halen, en het precies in te richten zoals je het wenst, is persoonlijke ondersteuning geen overbodige luxe.

Ons team van experts begeleidt jou en jouw organisatie van implementatie tot optimalisatie. Uiteraard stellen we daarbij jullie unieke situatie centraal. Onze jarenlange ervaring in verschillende sectoren stelt ons echter ook in staat om de voor jullie relevante ‘best practices’ met je te delen.

Onze ervaringen met Livecom zijn erg positief. Onze contactpersoon bij Livecom denkt actief mee en is makkelijk bereikbaar. Een succesvolle samenwerking.

Content Manager Servicedesk ICS

Livecom heeft inmiddels veel grote bedrijven geholpen en hun best practices zijn zeer leerzaam. Hun experts denken mee op een discrete, professionele manier.

Productmanager City Box